Wat doen wij

Elke derde donderdag van de maand komen we samen in wijkcentrum de Musketon om onze foto’s en activiteiten te bespreken. Bij een drankje wisselen we ervaringen uit en motiveren elkaar. We doen workshops, richten onze eigen exposities in of gaan op bezoek bij andere, zoals in de fotomusea. Zo leren en ontdekken we op een hele gezellige manier veel over onze veelzijdige en creatieve hobby.

Foto van de maand

Zo bespreken we altijd ‘de foto van de maand’. Daarvoor maakt iedereen een foto aan de hand van een wisselend thema. Thema’s variëren van kunstzinnig (film noir) tot technisch (bijv. tegenlicht of scherpte-diepte). De beste foto wordt gekozen, waarna deze - en ook alle andere - besproken worden met commentaren als: “Hoe heb je dat zo mooi voor elkaar gekregen?”, “Wanneer heb je dat prachtige strijklicht gevangen?”, “Heb je overwogen om een groter diafragma of brandpuntsafstand te kiezen om zo de DoF te verkleinen?”. En als iemand een artistieke of vakterm niet kent wordt die uitgelegd.

Het koffertje

Daarnaast wordt tijdens elke bijeenkomst ‘het koffertje’ doorgegeven. Dit is een soort van foto-estafette waarbij je je laat inspireren door de foto die door je voorganger in het koffertje is geplaats. Enkel die ene foto kun je nog inzien, want de enveloppen met foto’s van de eerdere voorgangers worden dichtgeplakt. Aan het eind van het seizoen wordt het koffertje geopend en worden alle foto’s uit de dichtgeplakte enveloppen gehaald en op volgorde gelegd: het resultaat blijkt vaak verbluffend creatief! Koffertje-2016-2017

Workshops

Op de clubavond wordt ook vrij werk besproken en soms zijn er workshops, waarin je leert over het ‘hoe en wat’ van een externe flitser. Of je leert op de klassieke manier om een foto af te drukken in de doka. Zulke minicursusjes verzorgen we zelf of we nodigen een expert uit in de Musketon. Soms gaan we ook naar een locatie voor bijvoorbeeld een workshop studio- of straatfotografie.

Foto-estafette

Bij de foto-estafette gaan we op locatie analoog (!) fotograferen. Ieder heeft een camera met een 50mm objectief met een rolletje van 24 opnamen. Je krijgt 12 opdrachten die je in 2 uur moet uitvoeren. Na twee uur komen we weer samen en leveren de rolletjes in bij een 1-uur-service. Ten slotte gaan we borrelen en de foto's bespreken. We kiezen uit elke catagorie de twee besten. Het is altijd beregezellig! Foto-estafette

 

Onze fotoclub is dus veelzijdig. Of je nu vooral artistiek, technisch of in beide geïnteresseerd bent, ieder fotoclublid kan er zijn ei kwijt.

Laat je verassen!